Tekoäly ja koneoppiminen​

Kehitämme tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäviä ratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Hyödynnämme kehitystyössä Microsoft Azure -ympäristöä sekä yleisimpiä kirjastoja. Tekoälyn ja koneoppimisen menetelmillä saavutetaan merkittävää etua liiketoiminnalle. Tekoälyn sovelluskohteita ovat mm. kuvantunnistus ja kehittynyt data-analytiikka.

Mitä on koneoppiminen?

Koneoppiminen (machine learning) on tekoälyn osa-alue, joka tarjoaa järjestelmille mahdollisuuden oppia ja parantaa kokemuksia automaattisesti ilman, että niitä ohjelmoidaan erityisesti tiettyyn tehtävään. Kone oppii datasta kuten ihminen kokemuksistaan. Opittuaan sovellus osaa käyttää oppimaansa päätösten tekemiseen ilman ihmisen puuttumista asiaan. 

Koneoppimisen sovellukset ovat yleensä kuvan tai tekstin tunnistusta tai kehittynyttä analytiikkaa. Ne voivat esimerkiksi analysoida videokuvaa ja sen avulla voidaan seurata liikkeitä, ilmeitä ja tehdä niiden perusteella ratkaisuja tai ennusteita. Tekoäly voi myös analysoida vaikkapa talousdataa ja tämän seurauksesta löytää riippuvuussuhteita ja ennustaa trendejä. 

Vahvimmillaan tekoäly on oppiessaan yhä paremmaksi. Mitä enemmän käytettävissä olevaa laadukasta dataa on, sitä tarkempia arvioita sovellus pystyy tekemään. Kehittyneillä algoritmeilla tekoäly saadaan myös oppimaan vertailemalla dataa ja tuloksia, eli aivan kuten me ihmiset opimme asioita – kokemuksien kautta. 

Empirican palvelut

Liiketoiminnassa on tärkeää analysoida valtavia datamääriä ja löytää sitä kautta kohteita joissa voidaan parantaa (kuten vaikka toimitusketjuissa). On myös valtava etu jos pystyy datan perusteella ennustamaan tulevaa ja saada siten kilpailuetua. Ja jälleen kerran itse oppiva tekoäly opettaa itseään koko ajan paremmaksi.

Ota yhteyttä niin tarkastellaan liiketoimintaasi. Meillä voi olla jo valmiita tekoälysovelluksia, tai yhdessä voimme löytää keinoja hyödyntää tekoälyä juuri teidän liiketoimintaanne.

konsultointi

Konsultointi ja suunnittelu

Määrittelemme yhdessä asiakkaan kanssa tärkeimmät ratkaistavat bisneshaasteet ja etsimme niihin parhaiten soveltuvan ratkaisun. Meillä on kymmenien vuosien kokemus onnistuneista tietojärjestelmähankkeista.

konenäkö

Konenäkö

Kehitämme konenäköä hyödyntäviä ratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Suunnittelemme käyttökohteeseen sopivat kokonaisratkaisut aina arkkitehtuurista laitehankintoihin. Palveluihimme kuuluu tarvittavan datan kerääminen, datan siivoaminen ja normalisointi sekä mallien opettaminen ja testaaminen.

business intelligence

Datan analysointi ja ennustaminen

Koneoppiminen ja tekoäly ovat keskeinen osa data-analytiikkaa, sillä niiden avulla suurestakin datamäärästä saadaan tehtyä nopeita analyyseja. Autamme sinua sopivien bisnescasejen löytämisessä ja koneoppimisen hyötyjen realisoinnissa.

Mitä ohjelmistokehitys maksaa?

Räätälöity ohjelmisto on uniikki, joten myös ohjelmistokehityksen hinta vaihtelee. Hinta muodostuu pääasiassa työstä. Työmäärän suunnittelulla voidaan arvioida kehityksen lopullista hintaa. Hintaan vaikuttavat kehitettävien ominaisuuksien määrä, kompleksisuus, projektin aikataulu sekä tarvittavien integraatioiden, julkaisualustojen ja näkymien määrä.