Tekoäly ja koneoppiminen

Keinoäly on tekemisemme ytimessä. Yksinkertaisimmillaan voidaan laittaa kone tekemään asioita joihin ihminen ei pysty, kuten analysoimaan big dataa.

Konenäkö

Se voi myös olla esimerkiksi videokuvan analysointia. Voidaan seurata liikkeitä, ilmeitä ja tehdä niiden perusteella ratkaisuja tai ennusteita. Keinoäly voi myös analysoida vaikkapa talousdataa, löytää riippuvuussuhteita ja ennustaa trendejä. Vahvimmillaan keinoäly silti on oppiessaan yhä paremmaksi. Enemmän dataa, tarkempia arvioita. Kehittyneillä algoritmeillä keinoäly saadaan myös oppimaan vertailemalla dataa ja tuloksia, eli aivan kuten me ihmiset opimme asioita –  kokemuksen kautta.

Liiketoiminnassa on tärkeää analysoida valtavia datamääriä ja löytää sitä kautta kohteita joissa voidaan parantaa (kuten vaikka toimitusketjuissa). On myös valtava etu jos pystyy datan perusteella ennustamaan tulevaa ja saada siten kilpailuetua. Ja jälleen kerran itse oppiva keinoäly opettaa itseään koko ajan paremmaksi.

Ota yhteyttä niin tarkastellaan liiketoimintaasi. Meillä voi olla jo valmiita keinoälysovelluksia, tai yhdessä voimme löytää tapoja millä keinoäly voi kehittää liiketoimintaanne.