Tekoäly ja koneoppiminen

Keinoäly on tekemisemme ytimessä. Yksinkertaisimmillaan voidaan laittaa kone tekemään asioita joihin ihminen ei pysty, kuten analysoimaan big dataa.

koneoppiminen

Se voi myös olla esimerkiksi videokuvan analysointia. Voidaan seurata liikkeitä, ilmeitä ja tehdä niiden perusteella ratkaisuja tai ennusteita. Keinoäly voi myös analysoida vaikkapa talousdataa, löytää riippuvuussuhteita ja ennustaa trendejä.

 

Vahvimmillaan keinoäly silti on oppiessaan yhä paremmaksi. Enemmän dataa, tarkempia arvioita. Kehittyneillä algoritmeillä keinoäly saadaan myös oppimaan vertailemalla dataa ja tuloksia, eli aivan kuten me ihmiset opimme asioita –  kokemuksen kautta.

 

Liiketoiminnassa on tärkeää analysoida valtavia datamääriä ja löytää sitä kautta kohteita joissa voidaan parantaa (kuten vaikka toimitusketjuissa). On myös valtava etu jos pystyy datan perusteella ennustamaan tulevaa ja saada siten kilpailuetua. Ja jälleen kerran itse oppiva keinoäly opettaa itseään koko ajan paremmaksi.

 

Ota yhteyttä niin tarkastellaan liiketoimintaasi. Meillä voi olla jo valmiita keinoälysovelluksia, tai yhdessä voimme löytää tapoja millä keinoäly voi kehittää liiketoimintaanne.

Empirican palvelut - koneoppiminen

konsultointi

Konsultointi ja suunnittelu

Määrittelemme yhdessä asiakkaan kanssa tärkeimmät ratkaistavat bisneshaasteet ja etsimme niihin parhaiten soveltuvan ratkaisun. Meillä on kymmenien vuosien kokemus onnistuneista tietojärjestelmähankkeista.

konenäkö

Konenäkö

Kehitämme konenäköä hyödyntäviä ratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Suunnittelemme käyttökohteeseen sopivat kokonaisratkaisut aina arkkitehtuurista laitehankintoihin. Palveluihimme kuuluu tarvittavan datan kerääminen, datan siivoaminen ja normalisointi sekä mallien opettaminen ja testaaminen.

business intelligence

Datan analysointi ja ennustaminen

Koneoppiminen ja tekoäly ovat keskeinen osa data-analytiikkaa, sillä niiden avulla suurestakin datamäärästä saadaan tehtyä nopeita analyyseja. Autamme sinua sopivien bisnescasejen löytämisessä ja koneoppimisen hyötyjen realisoinnissa.

Empirican referenssejä

Arla Yhden tilan luomumaito

Arla Iris - lehmien hyvinvointia seuraava tekoälysovellus

Konenäköä hyödyntävä Arla Iris -sovellus kertoo reaaliajassa lehmien hyvinvoinnin tilasta. Sovelluksen avulla poikkeamat voidaan havaita heti ja niihin voidaan puuttua ajoissa. Pilottituotteena toimii Arla Yhden tilan maito.

Tutustu muihin palveluihimme

konenäkö

Konenäkö

Suunnittelemme ja toteutamme räätälöidyt konenäköä hyödyntävät ratkaisut avaimet käteen periaatteella. Tyypillisimpiä konenäön hyödyntämiskohteita ovat automaattinen kohteiden tunnistus, tapahtumien tunnistaminen, prosessien ohjaaminen sekä navigointi.

data-analytiikka

Data-analytiikka

Suunnittelemme ja toteutamme räätälöidyt konenäköä hyödyntävät ratkaisut avaimet käteen periaatteella. Tyypillisimpiä konenäön hyödyntämiskohteita ovat automaattinen kohteiden tunnistus, tapahtumien tunnistaminen, prosessien ohjaaminen sekä navigointi.

Blogi

asiakaskokemus

Miten parantaa kauppakeskuksen asiakaskokemusta?

Miten parantaa kauppakeskuksen asiakaskokemusta? Hyvä asiakaskokemus on tärkeä kilpailutekijä kauppakeskuksille. Vetovoimainen kauppakeskus houkuttelee asiakkaita, suuri asiakasmäärä houkuttelee kauppiaita ja hyvä