Rahtitiedon analytiikka​

Rahtitiedon analysoinnilla voidaan paremmin ymmärtää kuljetuksen ja varastoinnin aikana vaurioita aiheuttavia olosuhteita. Analytiikan avulla voidaan estää tulevia vahinkoja ja tehostaa toimintaa.

Rahtitiedon analytiikka auttaa tehostamaan toimitusketjua sekä parantamaan kustannustehokkuutta. Tarjoamme asiakkaillemme räätälöityjä kokonaisratkaisuja aina suunnittelusta ja laitehankinnoista käyttäjien koulutukseen ja tukeen asti.

Kuljetusten analytiikka

Antureiden ja verkotetun järjestelmän avulla toimituksia voidaan monitoroida reaaliajassa. Anturit lähettävät kuljetus- ja varastointiolosuhteista reaaliaikaista dataa kuten lämpötilan, ilman kosteuden, tuotteeseen kohdistuneet iskut tai kallistumat sekä sijainnin.

Pelkkä data ei vielä tuo hyötyä liiketoiminnalle, vaan se täytyy muuttaa tiedoksi. Analysointiin on tarjolla monia hyviä itsepalvelutyökaluja, jotka eivät vaadi syvällistä analytiikkaosaamista. Nämä työkalut tarjoavat käyttäjälleen analyyseja lähes reaaliaikaisesti. Useimmat BI-sovellukset sisältävät myös kehittyneen analytiikan ominaisuuksia, jotka avustavat ennakoinnissa ja optimoinnissa.

Rahtitiedon analytiikka ja sen hyödyt

Reaaliaikainen analytiikka mahdollistaa poikkeamien nopean havaitsemisen. Intelin ja Microsoftin kehittämät teknologiat tarjoavat kustannustehokkaan ratkaisun kuljetuksen ja varastoinnin aikaisen näkyvyyden parantamiseksi.

advanced analytics

Ennustaminen

Reaaliaikaisesta ja kattavasta datasta voidaan ennustaa trendejä ja hyödyntää havaittuja mahdollisuuksia.

rahtitiedon analytiikka

Kilpailuetu

Toimitusketjun tehokkuus, ennakointi ja trendien havaitseminen tuovat kilpailuetua.

freight analytics

Reaaliaikainen seuranta

Reaaliaikaisen analytiikan ansiosta mahdolliset poikkeamat havaitaan nopeasti ja niihin voidaan puuttua välittömästi.

hävikki

Hävikin vähentäminen

Kuljetusolosuhteiden monitorointi ja reaaliaikainen seuranta hälytyksineen auttaa vähentämään hävikkiä.

Teknologia

Hyödynnämme analytiikkaratkaisuissamme Azuren valmiita palveluita ja täydennämme niitä tarvittaessa räätälöidyillä ratkaisuilla. Näin ratkaisut sopivat hyvin asiakkaan prosesseihin, mutta projektit ovat nopeita toteuttaa ja kustannustehokkaita. Microsoft on IoT-alustojen tämän hetkinen markkinajohtaja ja Microsoftin Azure IoT Hubia käyttävät useat suuryritykset kuten Starbucks, Verizon, Volkswagen, Yusen Logistics, General Electric ja Bosch.

Olemme Intelin virallinen kumppani ja tarjoamme Intel® Connected Logistics Platform  (Intel® CLP) -ratkaisuja. Intel® CLP on alusta, joka tarjoaa ratkaisuja varastonhallintaan sekä toimitusten aktiiviseen seurantaan.

digitalisation of logistics

Tavaratoimituksissa hyödynnämme Arrow ECS:n kumppanuutta ja asiantuntemusta. Arrow on globaali tuote-, palvelu- ja ratkaisutoimittaja elektronisten komponenttien ja yritysten tietotekniikkaratkaisujen teollisille ja kaupallisille käyttäjille.

Empirican data-analytiikkapalvelut

information technology consulting

Datan hallinta

Järkevällä datan hallinnalla puretaan datasiiloja ja mahdollistetaan, että data on sitä tarvitsevien käytössä. Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä myös järjestelmien on muututtava. Suunnittelemme ja toteutamme yrityksellesi joustavan data-arkkitehtuurin tietoturvallisesti Microsoft Azure-pilvessä.

data-analytiikka

Microsoft Business Intelligence

Toteutamme Business Intelligence raportointi-, analysointi-, integraatio- ja tietovarastoratkaisuja, joiden avulla käytössäsi on tietoa ajantasaisesti ja kattavasti eri järjestelmistä. Ratkaisuissa hyödynnämme analytiikka-alustojen markkinajohtaja Microsoftin teknologioita mm. Azure Cosmos DB, SQL Server, Data Factory, Azure Data Lake Storage, Azure Databricks, Timer Series Insights, Azure IoT Hub, Azure Synapse Analytics, Azure SQL, Power BI.

AI & ML

Koneoppiminen ja tekoäly

Koneoppiminen ja tekoäly ovat keskeinen osa data-analytiikkaa, sillä niiden avulla suurestakin datamäärästä saadaan tehtyä nopeita analyyseja. Autamme sinua sopivien bisnescasejen löytämisessä ja koneoppimisen hyötyjen realisoinnissa.

internet of things

Esineiden internet (IoT)

Yhdistämällä fyysisen ja digitaalisen maailman luot lisäarvoa yrityksellesi. Esineiden internet tuo sinulle arvokasta dataa, jonka avulla opit uusia asioita liiketoiminnastasi. Useat yritykset hyödyntävätkin jo IoT:n tuomia hyötyjä. Me Empiricalla tarjoamme IoT-ratkaisuja aina suunnittelusta ylläpitoon.

 

Ota yhteyttä kun haluat keskustella lisää ohjelmistokehityksen palveluistamme! Rahtitiedon analytiikan palvelut soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi lohkoketjuja tehostaviin ratkaisuihin. 

Kuljetusten reaaliaikainen seuranta

Case: Metsä Board – Kuljetusten reaaliaikainen seuranta

Rahtitiedon analytiikkaa voi hyödyntää esimerkiksi kuljetusten seurannan tarkkailuun. Kehitimme Metsä Boardille ratkaisun toimitusketjun valvontaan.

Kuljetusten reaaliaikainen seuranta tarkkailee kuljetusolosuhteita ja lähetyksen sijaintia. Seurannan antureiden tuottaman datan ja analytiikan avulla saadaan vähennettyä hävikkiä. Vähäisempi hävikki laskee kustannuksia ja parantaa asiakastyytyväisyyttä.

Mitä ohjelmistokehitys maksaa?

Räätälöity ohjelmisto on uniikki, joten myös ohjelmistokehityksen hinta vaihtelee. Hinta muodostuu pääasiassa työstä. Työmäärän suunnittelulla voidaan arvioida kehityksen lopullista hintaa. Hintaan vaikuttavat kehitettävien ominaisuuksien määrä, kompleksisuus, projektin aikataulu sekä tarvittavien integraatioiden, julkaisualustojen ja näkymien määrä.