Konenäkö

Konenäkö on edistynyt huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tyypillisimpiä hyödyntämiskohteita ovat automaattinen kohteiden tunnistus, tapahtumien tunnistaminen, prosessien ohjaaminen sekä navigointi. Suunnittelemme ja toteutamme räätälöidyt konenäköä hyödyntävät ratkaisut avaimet käteen periaatteella.

konenäkö

Mitä on konenäkö?

Konenäkö pyrkii automatisoimaan tehtäviä, jotka perustuvat näkemiseen. Järjestelmä rakentuu kamerasta ja tietokoneesta, joka analysoi kuvia tai videokuvaa. Konenäön avulla pyritään siis sekä näkemään että ymmärtämään näkymää. Järjestelmä auttaa tunnistamaan esineitä, ihmisiä tai toimintaa. Tunnistamisessa käytetään apuna tekoälyä ja koneoppimista, joiden avulla järjestelmä voidaan opettaa tunnistamaan haluttuja asioita kuvasta.

Mitä hyötyä konenäöllä saadaan?

Vielä joitakin vuosia sitten konenäöllä saavutetut hyödyt olivat marginaalisia. Teknologia on kuitenkin  edistynyt huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tähän on vaikuttanut erityisesti koneoppimismenetelmien nopea kehitys. Tyypillisimpiä hyödyntämiskohteita ovat automaattinen kohteiden tunnistus, tapahtumien tunnistaminen, prosessien ohjaaminen sekä navigointi.

tehokkuus

Tehokkuus

Konenäkö pystyy havainnoimaan useita ominaisuuksia samanaikaisesti ja tekemään nopeita päätöksiä havaintojen perusteella.

laatu

Parempi laatu

Kone on ihmistä tarkempi ja nopeampi havaitsemaan laatupoikkeamia. Laatua voidaan valvoa ympäri vuorokauden.

Kustannushyödyt

Työn automatisointi tuo merkittäviä säästöjä kustannuksissa ja tehostaa toimintaa. Konenäkö avustaa ihmisiä tehtävissä ja vapauttaa aikaa muihin tärkeämpiin tehtäviin.

asiakastyytyväisyys

Asiakastyytyväisyys

Laatupoikkeamat havaitaan varmemmin. Tasaisempi laatu parantaa asiakastyytyväisyyttä ja yrityksen imagoa.

Empirican palvelut

konsultointi

Konsultointi ja suunnittelu

Yhdistämällä fyysisen ja digitaalisen maailman luot lisäarvoa yrityksellesi. Me Empiricalla autamme löytämään kuhunkin tapaukseen parhaiten sopivat ratkaisut.

Järjestelmäkehitys ja laitehankinnat

Kehitämme konenäköä hyödyntäviä ratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kauttamme saat myös kaikki tarvittavat laitteet.

IoT ylläpito

Ylläpito- ja tukipalvelut

Olemme asiakkaidemme käytössä myös käyttöönoton jälkeen. Huolehdimme toimittamiemme palveluiden toimivuudesta ja autamme käyttäjiä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Empirican referenssejä

Arla Yhden tilan luomumaito

Arla Iris - lehmien hyvinvointia seuraava tekoälysovellus

Konenäköä hyödyntävä Arla Iris -sovellus kertoo reaaliajassa lehmien hyvinvoinnin tilasta. Sovelluksen avulla poikkeamat voidaan havaita heti ja niihin voidaan puuttua ajoissa. Pilottituotteena toimii Arla Yhden tilan maito.

Tutustu muihin palveluihimme

Agile ohjelmistokehitys

Ohjelmistokehitys

Ohjelmistokehityspalveluitamme ovat palvelumuotoilu, ohjelmistokehitys, käyttöönotto ja ylläpito. Autamme asiakkaitamme kasvattamaan liiketoimintaansa digitaalisten ratkaisujen avulla.

koneoppiminen

Tekoäly ja koneoppiminen

Hyödynnämme tekoälyä ja koneoppimista sekä osana ohjelmistokehitystämme että itsenäisinä projekteina. Palveluihimme kuuluu tarvittavan datan kerääminen, datan siivoaminen ja normalisointi sekä mallien opettaminen ja testaaminen.

Blogi

lohkoketju

Mikä on lohkoketju?

Mikä helevetti se blockchain oikein on? Blockchain, suomeksi lohkoketju, on ollut muotitermi jo jonkin aikaa. Kaikki kuulevat siitä, jotkut tekevät