Konenäkö

Konenäkö on edistynyt huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tyypillisimpiä konenäön hyödyntämiskohteita ovat automaattinen kohteiden tunnistus, tapahtumien tunnistaminen, prosessien ohjaaminen sekä navigointi. Suunnittelemme ja toteutamme räätälöidyt konenäköä hyödyntävät ratkaisut avaimet käteen periaatteella.

Mitä on konenäkö?

Konenäkö pyrkii automatisoimaan tehtäviä, jotka perustuvat näkemiseen. Järjestelmä rakentuu kamerasta ja tietokoneesta, joka analysoi kuvia tai videokuvaa. Konenäön avulla pyritään siis sekä näkemään että ymmärtämään näkymää. Konenäön avulla voidaan tunnistaa esineitä, ihmisiä tai toimintaa. Tunnistamisessa käytetään apuna tekoälyä ja koneoppimista, joiden avulla järjestelmä voidaan opettaa tunnistamaan haluttuja asioita kuvasta.

Mitä hyötyä konenäöllä saadaan?

Vielä joitakin vuosia sitten konenäöllä saavutetut hyödyt olivat marginaalisia. Konenäkö on kuitenkin  edistynyt huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tähän on vaikuttanut erityisesti koneoppimismenetelmien nopea kehitys. Tyypillisimpiä konenäön hyödyntämiskohteita ovat automaattinen kohteiden tunnistus, tapahtumien tunnistaminen, prosessien ohjaaminen sekä navigointi.

tehokkuus

Tehokkuus

Konenäkö pystyy havainnoimaan useita ominaisuuksia samanaikaisesti ja tekemään nopeita päätöksiä havaintojen perusteella.

laatu

Parempi laatu

Kone on ihmistä tarkempi ja nopeampi havaitsemaan laatupoikkeamia. Konenäön avulla laatua voidaan valvoa ympäri vuorokauden.

Kustannushyödyt

Työn automatisointi tuo merkittäviä säästöjä kustannuksissa ja tehostaa toimintaa. Konenäkö avustaa ihmisiä tehtävissä ja vapauttaa aikaa muihin tärkeämpiin tehtäviin.

asiakastyytyväisyys

Asiakastyytyväisyys

Konenäön avulla laatupoikkeamat havaitaan varmemmin. Tasaisempi laatu parantaa asiakastyytyväisyyttä ja yrityksen imagoa.

Empirican konenäköpalvelut

IoT konsultointi

Konsultointi ja suunnittelu

Yhdistämällä fyysisen ja digitaalisen maailman luot lisäarvoa yrityksellesi. Me Empiricalla autamme löytämään kuhunkin tapaukseen parhaiten sopivat ratkaisut.

Järjestelmäkehitys ja laitehankinnat

Kehitämme konenäköä hyödyntäviä ratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kauttamme saat myös kaikki tarvittavat laitteet.

IoT ylläpito

Ylläpito- ja tukipalvelut

Olemme asiakkaidemme käytössä myös käyttöönoton jälkeen. Huolehdimme toimittamiemme palveluiden toimivuudesta ja autamme käyttäjiä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Empirican konenäköreferenssejä

Arla Yhden tilan luomumaito

Arla Iris - lehmien hyvinvointia seuraava tekoälysovellus

Konenäköä hyödyntävä Arla Iris -sovellus kertoo reaaliajassa lehmien hyvinvoinnin tilasta. Sovelluksen avulla poikkeamat voidaan havaita heti ja niihin voidaan puuttua ajoissa. Pilottituotteena toimii Arla Yhden tilan maito.

Tutustu muihin palveluihimme

Agile ohjelmistokehitys

Ohjelmistokehitys

Ohjelmistokehityspalveluitamme ovat palvelumuotoilu, ohjelmistokehitys, käyttöönotto ja ylläpito. Autamme asiakkaitamme kasvattamaan liiketoimintaansa digitaalisten ratkaisujen avulla.