IoT-ratkaisut

Kaikkialla on dataa ja laitteet ovat yhdistettyinä verkkoon. IoT (Internet-of-Things) eli esineiden internet on arkipäivää tuotteiden jäljityksessä, kotien tarkkailussa ja datan keräämisessä tuotantoketjussa. Suunnittelemme ja toteutamme räätälöidyt IoT-ratkaisut avaimet käteen periaatteella.

IoT-ratkaisut

Mikä on IoT?

IoT-arkkitehtuuri koostuu useista liikkuvista osista, kuten laitteista, antureista, tallennustekniikoista ja verkoista. Mitä yritys tästä sitten hyötyy? Aloituspisteenä on laitetiedot. Laitteet voivat olla yksittäisiä antureita, kameroita tai vaikka sähkömuuntajia. Nämä laitteet keräävät valtavia määriä dataa. Juuri data onkin se mistä IoT:n arvo muodostuu. 

Tärkeintä on siis kerätä data analyysia varten, jonka pohjalta voidaan kehittää liiketoimintaa tai operaatioita haluttuun suuntaan. Esimerkiksi Power BI soveltuu hyvin IoT-datan analysointiin.

Mitä hyötyä IoT tuo?

Monelle yritykselle IoT on keskeinen osa digitalisaatiostrategiaa. IoT avaa uusia mahdollisuuksia kaikilla toimialoilla vähentämällä kustannuksia, lisäämällä tehokkuutta, parantamalla toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta, luomalla uusia tulovirtoja ja parantamalla asiakastyytyväisyyttä.

automaatio

Automaatio

Älykkäiden laitteiden avulla työvaiheita voidaan automatisoida kokonaan tai osittain. IoT-järjestelmä voi esimerkiksi suorittaa valvontaa ja lähettää automaattisesti hälytyksiä tietyissä tilanteissa.

etätyö

Etätyö

IoT mahdollistaa töiden muuttamisen paikasta riippumattomaksi. Laitteita voidaan ohjata etänä ja dataa kerätä kohteista ilman käyntiä paikan päällä.

Kustannushyödyt

Laitteiden tuottama data, etäohjaus sekä töiden automatisointi tuo merkittäviä säästöjä kustannuksissa ja tehostaa toimintaa.

Analytiikka

Laitteilla kerätään dataa fyysisestä ympäristöstä eli digitalisoidaan fyysinen ympäristö. Reaaliaikaisella datalla saat arvokasta tietoa liiketoiminnastasi.

Teknologia

Käytämme IoT-ratkaisuissamme Azuren valmiita palveluita ja täydennämme niitä tarvittaessa räätälöidyillä ratkaisuilla. Näin ratkaisut sopivat hyvin asiakkaan prosesseihin, mutta projektit ovat nopeita toteuttaa. Microsoft on IoT-alustojen tämän hetkinen markkinajohtaja ja Microsoftin Azure IoT Hubia käyttävät useat suuryritykset kuten Starbucks, Verizon, Volkswagen, Yusen Logistics, General Electric ja Bosch. 

Olemme Intelin virallinen kumppani ja tarjoamme Intel® Connected Logistics Platform  (Intel® CLP) -ratkaisuja. Intel® CLP on alusta, joka tarjoaa ratkaisuja varastonhallintaan sekä toimitusten aktiiviseen seurantaan. 

Tavaratoimituksissa hyödynnämme Arrow ECS:n kumppanuutta ja asiantuntemusta. Arrow on globaali tuote-, palvelu- ja ratkaisutoimittaja elektronisten komponenttien ja yritysten tietotekniikkaratkaisujen teollisille ja kaupallisille käyttäjille. 

Empirican IoT-palvelut

IoT konsultointi

IoT-ratkaisut ja konsultointi

Yhdistämällä fyysisen ja digitaalisen maailman luot lisäarvoa yrityksellesi. Esineiden internet tuo sinulle arvokasta dataa, jonka avulla opit uusia asioita liiketoiminnastasi. Useat yritykset hyödyntävätkin jo IoT:n tuomia hyötyjä. Me Empiricalla tarjoamme kokonaisratkaisuja aina suunnittelusta ylläpitoon.

IoT ylläpito

IoT:n ylläpitopalvelut

Oletko kyllästynyt ylläpidon vaatimaan työmäärään? Anna meidän auttaa ja vapautat resurssejasi kiireellisempiin tehtäviin. Me huolehdimme, että Azure-pohjainen IoT-ratkaisusi pysyy toiminnassa.

IoT koulutus

IoT-koulutus

Tarvitseeko yrityksesi apua IoT:n hyödyntämisessä? Kokeneet asiantuntijamme auttavat Azure-pohjaisten IoT-ratkaisujen suunnittelussa, kehittämisessä sekä käyttämisessä. Räätälöidyt koulutuksemme auttavat sinua tuomaan Azure IoT:n hyödyt liiketoimintaasi.

Empirican IoT-referenssejä

Arla Yhden tilan luomumaito

Arla Iris - lehmien hyvinvointia seuraava tekoälysovellus

Konenäköä hyödyntävä Arla Iris -sovellus kertoo reaaliajassa lehmien hyvinvoinnin tilasta. Sovelluksen avulla poikkeamat voidaan havaita heti ja niihin voidaan puuttua ajoissa. Pilottituotteena toimii Arla Yhden tilan maito.

Tutustu muihin palveluihimme

Agile ohjelmistokehitys

Ohjelmistokehitys

Ohjelmistokehityspalveluitamme ovat palvelumuotoilu, ohjelmistokehitys, käyttöönotto ja ylläpito. Autamme asiakkaitamme kasvattamaan liiketoimintaansa digitaalisten ratkaisujen avulla.