Räätälöidyt IoT-ratkaisut

Suunnittelemme ja toteutamme räätälöidyt ratkaisut avaimet käteen periaatteella. IoT eli esineiden internet on arkipäivää tuotteiden jäljityksessä ja datan keräämisessä. Esineiden internet yhdistää fyysisen maailman saumattomasti digitaaliseen maailmaan.

Mikä on IoT?

Esineiden internet eli lyhyesti IoT (engl. Internet of Things) tarkoittaa esineiden liittämistä internetiin. IoT-arkkitehtuuri koostuu useista liikkuvista osista, kuten laitteista, antureista, tallennustekniikoista ja verkoista. 

Mitä yritys tästä sitten hyötyy? Aloituspisteenä on laitetiedot. Laitteet voivat olla yksittäisiä antureita, kameroita tai vaikka sähkömuuntajia. Nämä laitteet keräävät valtavia määriä dataa ja juuri tämä data onkin se mistä esineiden internetin arvo muodostuu. Dataa voidaan hyödyntää esimerkiksi tekoälyn kehittämisessä tai ennustusten tekemisessä. 

Tärkeintä on siis kerätä dataa analyysia varten, jonka pohjalta voidaan kehittää liiketoimintaa tai operaatioita haluttuun suuntaan. Esimerkiksi Power BI soveltuu hyvin IoT-datan analysointiin. 

Mitä hyötyä IoT tuo?

Monelle yritykselle esineiden internet on keskeinen osa digitalisaatiostrategiaa. IoT avaa uusia mahdollisuuksia kaikilla toimialoilla vähentäen kustannuksia, lisäämällä tehokkuutta, kehittämällä toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta, luomalla uusia tulovirtoja sekä parantamalla asiakastyytyväisyyttä. 

Älykkäiden laitteiden ja tekoälyn avulla työvaiheita voidaan automatisoida kokonaan tai osittain. IoT-järjestelmä voi esimerkiksi suorittaa valvontaa ja lähettää automaattisesti hälytyksiä tietyissä tilanteissa. Laitteiden tuottama data, etäohjaus sekä töiden automatisointi tuo merkittäviä säästöjä kustannuksissa ja tehostaa toimintaa. 

automaatio

Automaatio

Älykkäiden laitteiden avulla työvaiheita voidaan automatisoida kokonaan tai osittain. IoT-järjestelmä voi esimerkiksi suorittaa valvontaa ja lähettää automaattisesti hälytyksiä tietyissä tilanteissa.

Etätyö

Esineiden internet mahdollistaa töiden muuttamisen paikasta riippumattomaksi. Laitteita voidaan ohjata etänä ja dataa kerätä kohteista ilman käyntiä paikan päällä.

Kustannushyödyt

Laitteiden tuottama data, etäohjaus sekä töiden automatisointi tuo merkittäviä säästöjä kustannuksissa ja tehostaa toimintaa.

Analytiikka

Laitteilla kerätään dataa fyysisestä ympäristöstä eli digitalisoidaan fyysinen ympäristö. Reaaliaikaisella datalla saat arvokasta tietoa liiketoiminnastasi.

Teknologia

Käytämme ratkaisuissamme Azuren valmiita palveluita ja täydennämme niitä tarvittaessa räätälöidyillä ratkaisuilla. Näin ratkaisut sopivat hyvin asiakkaan prosesseihin, mutta projektit ovat nopeita toteuttaa. Microsoft on IoT-alustojen tämän hetkinen markkinajohtaja ja Microsoftin Azure IoT Hubia käyttävät useat suuryritykset kuten Starbucks, Verizon, Volkswagen, Yusen Logistics, General Electric ja Bosch. 

Olemme Intelin virallinen kumppani ja tarjoamme Intel® Connected Logistics Platform  (Intel® CLP) -ratkaisuja. Intel® CLP on alusta, joka tarjoaa ratkaisuja varastonhallintaan sekä toimitusten aktiiviseen seurantaan. 

Tavaratoimituksissa hyödynnämme Arrow ECS:n kumppanuutta ja asiantuntemusta. Arrow on globaali tuote-, palvelu- ja ratkaisutoimittaja elektronisten komponenttien ja yritysten tietotekniikkaratkaisujen teollisille ja kaupallisille käyttäjille. 

Empirican palvelut

konsultointi

IoT-ratkaisut ja konsultointi

Yhdistämällä fyysisen ja digitaalisen maailman luot lisäarvoa yrityksellesi. Esineiden internet tuo sinulle arvokasta dataa, jonka avulla opit uusia asioita liiketoiminnastasi. Useat yritykset hyödyntävätkin jo IoT:n tuomia hyötyjä. Me Empiricalla tarjoamme kokonaisratkaisuja aina suunnittelusta ylläpitoon.

IoT ylläpito

Ylläpitopalvelut

Oletko kyllästynyt ylläpidon vaatimaan työmäärään? Anna meidän auttaa ja vapautat resurssejasi kiireellisempiin tehtäviin. Me huolehdimme, että Azure-pohjainen ratkaisusi pysyy toiminnassa.

IoT koulutus

Koulutus

Tarvitseeko yrityksesi apua IoT:n hyödyntämisessä? Kokeneet asiantuntijamme auttavat Azure-pohjaisten IoT-ratkaisujen suunnittelussa, kehittämisessä sekä käyttämisessä. Räätälöidyt koulutuksemme auttavat sinua tuomaan Azure IoT:n hyödyt liiketoimintaasi.

iot-laitteet

IoT-laitteet

Olemme Intelin virallinen kumppani ja tarjoamme Intel® Connected Logistics Platform (Intel® CLP) -ratkaisuja. Intel® CLP on alusta, joka tarjoaa ratkaisuja varastonhallintaan sekä toimitusten aktiiviseen seurantaan.

Mitä ohjelmistokehitys maksaa?

Räätälöity ohjelmisto on uniikki, joten myös ohjelmistokehityksen hinta vaihtelee. Hinta muodostuu pääasiassa työstä. Työmäärän suunnittelulla voidaan arvioida kehityksen lopullista hintaa. Hintaan vaikuttavat kehitettävien ominaisuuksien määrä, kompleksisuus, projektin aikataulu sekä tarvittavien integraatioiden, julkaisualustojen ja näkymien määrä.