Yleisesti mielletään, että lohkoketju tarkoittaa vain Bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja. Vaikka kryptoissa käytetään lohkoketjutekniikkaa ne ovat vain pieni, joskin äänekäs sivujuonne ja lohkoketjujen edut tulevat esiin aivan muissa sovelluksissa. Kyse on tietokannasta jolla on merkittävästi perinteisiä tekniikoita parempi tietoturva, autenttisuuden todentaminen ja mahdollisuus transaktioihin joissa siirtyy rahallista arvoa.

Lohkoketjulla on natiivina ominaisuutena arvon siirtäminen (kuten rahaa tai jotain muuta rahassa mitattavaa arvoa) tavalla jossa järjestelmää ei voi huijata. Dataa ei voi jälkikäteen muuttaa, tai jos voi niin muuttamisesta jää jälki. Tämä tarkoittaa tietoturvaa ja luotettavuutta – lohkoketjun dataan voi luottaa ilman sitä varmentavaa kolmatta osapuolta. Se taas johtaa nopeuteen ja kustannussäästöihin kun ihmistä ei tarvita asioita varmentamassa.

beer

Toinen keskeinen elementti on ”Älysopimukset”. Transaktioita voi tapahtua perustuen etukäteen ohjelmoituihin sääntöihin – sopimyksiin jotka määrittelevät kuka voi tehdä mitä milloin ja miten. Ennen lohkoketjuja tällaiseen tarvittiin ihminen väliin.

Empirica on kiistatta Suomen johtava lohkoketjutoimija ja maailmassakin merkittävimpien joukossa. Jos tarvitsette tietoturvaa, luottamusta, kustannussäästöjä, niin lohkoketju voi olla sopiva ratkaisu. Ota meihin yhteyttä täällä niin katsotaan mitä voisimme tehdä.