Kehittynyt analytiikka​

Dataa on kaikkialla. Datan määrän kasvu tuo tullessaan niin haasteita kuin mahdollisuuksiakin. Kuuntelemalla dataasi parannat tulostasi. Kehittynyt data-analytiikka synnyttää uusia oivalluksia.

Datan määrä on valtava ja uutta dataa kertyy päivä päivältä lisää. Tämä suunnaton määrä dataa on muuttanut tapaa, jolla maailma toimii, sen avulla on tehty tieteellisiä läpimurtoja ja keksitään uusia asioita liiketoiminnasta. Datan määrän kasvu tuo tullessaan niin haasteita kuin mahdollisuuksiakin. 

Kuuntele dataasi, paranna tulostasi

Pelkkä data ei vielä tuo hyötyä liiketoiminnalle, vaan se täytyy muuttaa tiedoksi. Yritysjohtajilta vaaditaan kykyä lukea dataa ja ymmärrystä siitä, miten dataa voidaan analysoida. Analytiikkaosaamisen kuten tilastollisten menetelmien, koneoppimisen ja datan käsittelyn merkitys korostuu. Informoitujen päätösten tekeminen datan pohjalta vaatii taitoa. Vielä jokin aika sitten yrityksissä oli varta vasten tähän tehtävään palkattuja osaajia, mutta nykyisin löytyy hyviä itsepalvelutyökaluja, jotka eivät vaadi yhtä syvällistä analytiikkaosaamista.

Vaikka monet yritykset jo käyttävät BI-sovelluksia, on datan todellinen potentiaali vielä hyödyntämättä. Kehittynyt analytiikka, erityisesti ennustava analytiikka, auttaa sekä ennakoinnissa että toiminnan optimoinnissa.

Mitä on kehittynyt data-analytiikka?

Business Intelligence

Tiedolla johtaminen keskittyy perinteisesti historiadatan käyttöön jo tapahtuneen mittaamiseksi ja liiketoiminnan suunnittelun ohjaamiseksi. Se koostuu kyselyistä ja raportoinnista.

Business Intelligence pystyy vastaamaan seuraavanlaisiin kysymyksiin:

  • Mitä tapahtui?
  • Kuinka paljon?
  • Kuinka usein?

Kehittynyt analytiikka

Kehittynyt analytiikka sisältää lisäksi mallinnustekniikoita, joiden avulla voidaan tehdä ennustaa tulevaisuuden tapahtumia tai löytää kokonaan uusia malleja.

Kehittyneellä analytiikalla voi vastata kysymyksiin kuten:

  • Miksi jotain tapahtuu?
  • Mitä tapahtuu, jos tietty trendi jatkuu?
  • Mitä tapahtuu seuraavaksi?
  • Mikä on parasta mitä voi tapahtua?

Empirican data-analytiikkapalvelut

Datan hallinta

Järkevällä datan hallinnalla puretaan datasiiloja ja mahdollistetaan, että data on sitä tarvitsevien käytössä. Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä myös järjestelmien on muututtava. Suunnittelemme ja toteutamme yrityksellesi joustavan data-arkkitehtuurin tietoturvallisesti Microsoft Azure-pilvessä.

business intelligence

Microsoft Business Intelligence

Toteutamme Business Intelligence raportointi-, analysointi-, integraatio- ja tietovarastoratkaisuja, joiden avulla käytössäsi on tietoa ajantasaisesti ja kattavasti eri järjestelmistä. Ratkaisuissa hyödynnämme analytiikka-alustojen markkinajohtaja Microsoftin teknologioita mm. Azure Cosmos DB, SQL Server, Data Factory, Azure Data Lake Storage, Azure Databricks, Timer Series Insights, Azure IoT Hub, Azure Synapse Analytics, Azure SQL, Power BI.

machine learning

Koneoppiminen ja tekoäly

Koneoppiminen ja tekoäly ovat keskeinen osa data-analytiikkaa, sillä niiden avulla suurestakin datamäärästä saadaan tehtyä nopeita analyyseja. Autamme sinua sopivien bisnescasejen löytämisessä ja koneoppimisen hyötyjen realisoinnissa.

internet of things

Esineiden internet (IoT)

Yhdistämällä fyysisen ja digitaalisen maailman luot lisäarvoa yrityksellesi. Esineiden internet tuo sinulle arvokasta dataa, jonka avulla opit uusia asioita liiketoiminnastasi. Useat yritykset hyödyntävätkin jo IoT:n tuomia hyötyjä. Me Empiricalla tarjoamme IoT-ratkaisuja aina suunnittelusta ylläpitoon.

Empirican referenssejä

Arla Yhden tilan luomumaito

Arla Iris - lehmien hyvinvointia seuraava tekoälysovellus

Konenäköä hyödyntävä Arla Iris -sovellus kertoo reaaliajassa lehmien hyvinvoinnin tilasta. Sovelluksen avulla poikkeamat voidaan havaita heti ja niihin voidaan puuttua ajoissa. Pilottituotteena toimii Arla Yhden tilan maito.

Tutustu muihin palveluihimme

IoT-ratkaisut

IoT-ratkaisut

Suunnittelemme ja toteutamme räätälöidyt IoT-ratkaisut avaimet käteen periaatteella. Käytämme IoT-ratkaisuissamme Azuren valmiita palveluita ja täydennämme niitä tarvittaessa räätälöidyillä ratkaisuilla. Näin ratkaisut sopivat hyvin asiakkaan prosesseihin, mutta projektit ovat nopeita toteuttaa.

rahtitiedon analytiikka

Rahtitiedon analytiikka

Rahtitiedon analysoinnilla voidaan paremmin ymmärtää kuljetuksen ja varastoinnin aikana vaurioita aiheuttavia olosuhteita. Analytiikan avulla voidaan estää tulevia vahinkoja ja tehostaa toimintaa.

Blogi

Digitalisaatio kestävä kehitys

Digitalisaation haitat ja hyödyt

Digitalisaation haitat ja hyödyt Miten digitalisoida vastuullisesti? Digitalisaatiolla voidaan edistää kestävää kehitystä, mutta osaltaan se toimii myös kestävän kehityksen esteenä.