Data-analytiikka

Dataa on kaikkialla. Datan määrän kasvu tuo tullessaan niin haasteita kuin mahdollisuuksiakin. Kuuntelemalla dataasi parannat tulostasi. Kehittynyt data-analytiikka synnyttää uusia oivalluksia.

Datan määrä on valtava ja uutta dataa kertyy päivä päivältä lisää. Tämä suunnaton määrä dataa on muuttanut tapaa, jolla maailma toimii ja sen avulla on tehty tieteellisiä läpimurtoja ja jatkuvasti keksitään uusia asioita liiketoiminnasta. Datan määrän kasvu tuo tullessaan niin haasteita kuin mahdollisuuksiakin. 

Kuuntele dataasi, paranna tulostasi

Pelkkä data ei vielä tuo hyötyä liiketoiminnalle. Data tulee muuttaa tiedoksi, jolloin siitä ymmärretään asioita ja näin ollen se alkaa tuomaan haluttuja hyötyjä.  Yritysjohtajilta vaaditaan kykyä lukea dataa ja ymmärrystä siitä, miten sitä voidaan analysoida. Analytiikkaosaamisen kuten tilastollisten menetelmien, koneoppimisen ja datan käsittelyn merkitys korostuu, sillä informoitujen päätösten tekeminen datan pohjalta vaatii taitoa. Vielä jokin aika sitten yrityksissä oli varta vasten tähän tehtävään palkattuja osaajia, mutta nykyisin löytyy hyviä itsepalvelutyökaluja, jotka eivät vaadi yhtä syvällistä analytiikkaosaamista.

Vaikka monet yritykset käyttävät jo BI-sovelluksia, on datan todellinen potentiaali vielä hyödyntämättä. Kehittynyt analytiikka, erityisesti ennustava analytiikka, auttaa sekä ennakoinnissa että toiminnan optimoinnissa.

Mitä on kehittynyt data-analytiikka?

Kehittynyt analytiikka

Kehittynyt analytiikka sisältää mallinnustekniikoita, joiden avulla voidaan ennustaa tulevaisuuden tapahtumia tai löytää kokonaan uusia malleja.

Kehittyneellä analytiikalla voidaan vastata kysymyksiin kuten:

  • Miksi jotain tapahtuu?
  • Mitä tapahtuu, jos tietty trendi jatkuu?
  • Mitä tapahtuu seuraavaksi?
  • Mikä on parasta mitä voi tapahtua?

Business Intelligence

Tiedolla johtaminen keskittyy perinteisesti historiadatan käyttöön jo tapahtuneen toiminnan mittaamiseksi sekä liiketoiminnan suunnittelun ohjaamiseksi. Se koostuu kyselyistä ja raportoinnista.

Business Intelligence pystyy vastaamaan seuraavanlaisiin kysymyksiin:

  • Mitä tapahtui?
  • Kuinka paljon?
  • Kuinka usein?

Empirican data-analytiikkapalvelut

information technology consulting

Datan hallinta

Järkevällä datan hallinnalla puretaan datasiiloja ja mahdollistetaan, että data on sitä tarvitsevien käytössä. Nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä myös järjestelmien on muututtava. Suunnittelemme ja toteutamme yrityksellesi joustavan data-arkkitehtuurin tietoturvallisesti Microsoft Azure-pilvessä.

data-analytiikka

Microsoft Business Intelligence

Toteutamme Business Intelligence raportointi-, analysointi-, integraatio- ja tietovarastoratkaisuja, joiden avulla käytössäsi on tietoa ajantasaisesti ja kattavasti eri järjestelmistä. Ratkaisuissa hyödynnämme analytiikka-alustojen markkinajohtaja Microsoftin teknologioita mm. Azure Cosmos DB, SQL Server, Data Factory, Azure Data Lake Storage, Azure Databricks, Timer Series Insights, Azure IoT Hub, Azure Synapse Analytics, Azure SQL, Power BI.

AI & ML

Koneoppiminen ja tekoäly

Koneoppiminen ja tekoäly ovat keskeinen osa data-analytiikkaa, sillä niiden avulla suurestakin datamäärästä saadaan tehtyä nopeita analyyseja. Autamme sinua sopivien bisnescasejen löytämisessä ja koneoppimisen hyötyjen realisoinnissa.

internet of things

Esineiden internet (IoT)

Yhdistämällä fyysisen ja digitaalisen maailman luot lisäarvoa yrityksellesi. Esineiden internet tuo sinulle arvokasta dataa, jonka avulla opit uusia asioita liiketoiminnastasi. Useat yritykset hyödyntävätkin jo IoT:n tuomia hyötyjä. Me Empiricalla tarjoamme IoT-ratkaisuja aina suunnittelusta ylläpitoon.

Tarvitsetpa sitten apua datan keräämisessä tai hallinnassa, olemme täällä sinua varten. Ota yhteyttä ja varaa ilmainen konsultaatio! Konsultoinnin aikana käymme läpi yrityksenne tarpeet ja pohdimme, mitkä ratkaisut voisivat olla hyödyksi liiketoiminnallenne. 

Mitä ohjelmistokehitys maksaa?

Räätälöity ohjelmisto on uniikki, joten myös ohjelmistokehityksen hinta vaihtelee. Hinta muodostuu pääasiassa työstä. Työmäärän suunnittelulla voidaan arvioida kehityksen lopullista hintaa. Hintaan vaikuttavat kehitettävien ominaisuuksien määrä, kompleksisuus, projektin aikataulu sekä tarvittavien integraatioiden, julkaisualustojen ja näkymien määrä.